Schneider Electric ve ETAP, Yapay Zeka Fabrikaları için Dijital İkiz Platformunu Tanıttı

Schneider Electric ve ETAP, Yapay Zeka Fabrikaları İçin Dijital İkiz Platformunu Tanıttı

Schneider Electric ve ETAP, yapay zeka fabrikalarının güç ihtiyaçlarını doğru şekilde tasarlayıp simüle edebilen dijital ikiz platformunu NVIDIA Omniverse platformu üzerinden tanıttı. İki şirketin yaptığı açıklamada, NVIDIA Omniverse yapay zeka fabrika dijital ikizleri için planların kullanıldığını belirtti. Bu planlar sayesinde mekanik, termal, ağ ve elektrik sistemlerinin bir araya getirilerek yapay zeka fabrikasının simüle edilmesi sağlanıyor.

Schneider Electric ve ETAP arasındaki işbirliği, yapay zeka fabrikası tasarımı ve operasyonlarını dönüştürmeyi hedefliyor. Bu işbirliği sayesinde elektrik sistemleri ve güç gereksinimleri üzerinde geliştirilmiş içgörü ve kontrol sunulurken, verimlilik, güvenilirlik ve sürdürülebilirlik kazançları elde etme fırsatı sunuluyor.

ETAP ve NVIDIA Omniverse teknolojilerinin entegrasyonu ile elektrik sistemlerinin temel görselleştirmesinden daha fazlası yapılıyor. Bu entegrasyon sayesinde birden fazla dinamiğin sorunsuz etkileşime girdiği kapsamlı bir yapay zeka fabrikası dijital ikizi oluşturuluyor. ETAP’ın modelleme teknolojisi, bir veri merkezinin elektrik altyapısının sanal bir kopyasını oluşturarak gerçek zamanlı güç sistemi verileri, analizler ve içgörülerle birleştiriyor.

Akıllı algoritmalar kullanılarak, güç tüketimi ve dağıtım desenleri analiz edilip tahmin ediliyor. Bu sayede gelişmiş elektrik sistemi tasarımı, dinamik senaryo analizleri, gerçek zamanlı elektrik altyapısı performans takibi, enerji verimliliği optimizasyonu ve sistem güvenilirliği sağlanıyor. Ayrıca, işbirliği veri merkezi verimliliğini artırırken aynı zamanda şebeke güvenilirliği ve performansını iyileştirmeyi amaçlıyor.

Schneider Electric’in Veri Merkezleri, Ağlar ve Hizmetler İcra Başkan Yardımcısı Pankaj Sharma, “ETAP, Schneider Electric ve NVIDIA olarak, yalnızca veri merkezi teknolojilerini ilerletmekle kalmıyoruz, aynı zamanda işletmelerin operasyonlarını optimize etmelerine ve yapay zekanın güç gereksinimlerini sorunsuz bir şekilde yönetmelerine olanak tanıyoruz.” dedi. NVIDIA HPC ve AI Fabrikası Çözümleri Kıdemli Direktörü Dion Harris ise işbirliği sayesinde veri merkezi operatörlerine güç dinamikleri üzerinde olağanüstü bir görünürlük ve kontrol sunulduğunu belirtti.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Kerem Alp Eren Kaya – Ekonomi

Related Posts

Bilim dünyası alarmda, Dünya’nın dönüş hızında anormallik var: 9 Temmuz 2025, tarihin en kısa günü oldu

9 Temmuz 2025, bilim dünyasını şaşkına çevirdi. Dünya’nın dönüş süresi ortalamadan 1,6 milisaniye daha kısa olacak. Peki bu ne anlama geliyor? Dünya neden daha hızlı dönüyor? Bilim insanlarının açıklamalarıyla en kısa günün sırları haberimizde.

Bilim insanları cevapladı: ‘Şeytan Kulesi’ gerçekten taşlaşmış dev bir ağaç mı?

Wyoming’deki ünlü doğal oluşum Şeytan Kulesi’nin taşlaşmış bir ağaç olduğu yönündeki iddialar sosyal medyada gündem oldu. Ancak bilim insanlarına göre bu iddia, jeolojik verilerle çelişiyor. Şeytan Kulesi’nin kökenine dair gerçekler haberimizde.

Kuzey Tunçelli üst üste 3’üncü kez Avrupa gençler şampiyonu

Milli sporcu Kuzey Tunçelli, Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonası erkekler 1500 metre serbest kategorisinde altın madalya kazandı.

OPPO’dan akıllı telefonlara yapay zeka devrimi

OPPO, Breeno isimli yapay zekâ asistanına entegre ettiği “derin yürütme” özelliğiyle dikkat çekiyor. Bu sistem, kullanıcıların yalnızca tek bir cümle yazarak profesyonel raporlar oluşturmasına olanak tanıyor. Şirketin geliştirdiği AndesGPT ve ColorOS …

Kuantum bilgisayarlar evlere mi geliyor? İşin uzmanları anlattı

Kuantum hesaplama, bilim dünyasının uzun süredir hayalini kurduğu bir teknoloji olarak, karmaşık problemleri çözme potansiyeliyle dikkat çekti. Bu alanda çığır açan bir adım atarak ilk kuantum bilgi işlem çipi Ocelot’u tanıttı. Kuantum hata düzeltme …

Tarihin en büyük veri sızıntısı! Hesaplarınız tehlikede olabilir!

Eğer 23 Mayıs’ta 184 milyon kullanıcıya ait giriş bilgilerinin sızdırıldığını haberi sizi endişelendirdiyse, şimdi sıkı durun: Araştırmacılar, bugüne kadarki en büyük veri ihlalini doğruladı. Tam 16 milyar şifre ve kullanıcı adı açığa çıktı.