Masum gibi başlıyor, ciddi sorunlara yol açabiliyor: Alerjik rinite dikkat!

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Asiye Merve Erdoğan, alerjik rinitin zamanında tedavi edilmediğinde ciddi sağlık sorunlarına neden olabileceğini belirtti. Dr. Erdoğan, burun tıkanıklığı, öksürük ve kaşıntı gibi hafif başlayan belirtilerle ortaya çıkan alerjik rinitin önemsenmesi gerektiğini vurguladı.

Alerjik reaksiyonların, vücudun doğuştan gelen duyarlılığı sonucu oluşabileceğini söyleyen Dr. Erdoğan, bahar ve yaz aylarında ortaya çıkan alerjilerin burun akıntısı, hapşırma, öksürük, burun ve boğazda kaşıntı gibi belirtilerle kendini gösterebileceğini açıkladı. Başlangıçta hafif seyreden şikayetlerin zamanla yaşam kalitesini etkileyebileceğini belirtti.

SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN ÖNERİLER

Dr. Erdoğan, alerjik rinitin etkili bir tedavisinin alerjen maddelerden uzak durmak olduğunu belirtti ancak bunun her zaman mümkün olmadığını da ekledi. Belirtilerin kontrol altına alınması için ilaç kullanımının önemli olduğunu vurgulayan Dr. Erdoğan, ilaç tedavisinin mutlaka doktor kontrolünde yapılması gerektiğini söyledi.

İŞİTME KAYBINI ÖNLEMEK İÇİN TEDAVİ ŞART

Alerjik rinitin sadece burun tıkanıklığı ile sınırlı kalmadığını belirten Dr. Erdoğan, tedavi edilmediğinde horlama, uyku apnesi, kronik sinüzit ve orta kulakta sıvı birikimi gibi daha ciddi sağlık sorunlarına neden olabileceğini açıkladı. Dr. Erdoğan, orta kulaktaki sıvı birikiminin işitme kaybına yol açabileceğini belirtti.

DOĞRU TANI ÖNEMLİ

Alerjik belirtilerin üst solunum yolu enfeksiyonları ile karıştırılabildiğini söyleyen Dr. Erdoğan, alerjilerin doğru tanı konulmadığında antibiyotik kullanımına neden olabileceğini ve yanlış tedaviye yol açabileceğini ifade etti. Doğru tanının komplikasyonları önlemede önemli olduğunu vurguladı.

Dr. Erdoğan, alerjiye erken tanı konulmasının çocuklarda işitme ve konuşma gelişimi açısından önemli olduğunu belirtti.

Related Posts

İnsanlar için ölümcül risk oluşturuyor: Kedi sahipleri dikkat!

Bavyera’da kaydedilen ilk ölüm, kedi sahipleri için alarm veriyor: Avrupa sivri faresinin doğal rezervuar olduğu Borna Hastalığı Virüsü 1’in (BoDV-1) yol açtığı beyin iltihabı, evcil dostlarımızın avlanma içgüdüsüyle enfekte kemirgenleri taşırken sahibine ölümcül bir tehdit oluşturuyor.

Adana Şehir Hastanesi’ndeki sağlık emekçilerinin sorunları bitmiyor: Mevcut personel sayısı hasta yoğunluğunu karşılayamıyor

Adana Şehir Hastanesi’nde mevcut personel sayısı, hasta yoğunluğunu karşılamakta yetersiz kalıyor. Nöbetlerin yaygınlaşması, sağlık emekçisinin motivasyonunu ve memnuniyetini olumsuz etkiliyor.

Obezitenin gizli tehlikesi ortaya çıktı

Alzheimer hastalığı sadece genetik olmadığı ortaya çıktı. Prof. Dr. Nevzat Tarhan, beslenme düzenindeki bozuklukların beyin sağlığını nasıl tehdit ettiğini çarpıcı şekilde anlattı.

Bağırsaklarınız sinyal veriyor olabilir: Bu belirtileri göz ardı etmeyin

Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Murat Sarıkaya, karın ağrısı, ishal ve kanlı dışkılama gibi belirtilerle seyreden inflamatuar bağırsak hastalıklarının doğru tedavi ve beslenme planıyla kontrol altına alınabileceğini belirtti.

İlk naklin üzerinden 33 yıl geçti

33 yıl önce dünyada ilk kez aynı canlı donörden kısmi karaciğer ve böbrek nakli gerçekleştirildi.

Uzmandan elektronik sigara uyarısı: Akciğer yetmezliği, solunum sıkıntısı ve ölümcül sonuçlara yol açabiliyor

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu, elektronik sigaraların akciğer ve kalp sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekerek uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Akkoyunlu, “Elektronik sigaralar aslında en büyük problemlerden bir tanesi. Normal sigaranın etkilerini ve içeriklerini biliyoruz ancak elektronik sigaralar söz konusu olduğunda ciddi bir çeşitlilikle karşılaşıyoruz. İçerikleri konusunda net bilgiler olmaması ve yan etkilerinin tam olarak bilinmemesi bu cihazları daha da riskli hale getiriyor” dedi.