Kripto para borsaları için son tarih 30 Haziran

Kripto Varlık Düzenlemeleri Türkiye’de Genişliyor

Son yıllarda kripto varlık dünyasında yaşanan hızlı büyüme ve gelişmeler, düzenleyici kurumları harekete geçirmiş durumda. Geçtiğimiz yıl hayata geçirilen “kripto para yasası” ile başlayan düzenleme çalışmaları, bu yılın ilk çeyreğinde yeni bir ivme kazandı.

Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğler ile kripto varlık borsalarının kuruluş ve işleyiş süreçleri belirlendi. Bu doğrultuda, Türkiye’de hizmet sunmak isteyen kuruluşlar 30 Haziran’a kadar SPK’ye başvuru yapma zorunluluğuyla karşı karşıya.

Düzenlemeler kapsamında, kripto varlık hizmet sağlayıcılarının asgari sermaye limitleri belirlendi. Bu doğrultuda, 88 kuruluş faaliyette bulunmak için başvuruda bulunurken, 17 kuruluş ise tasfiye beyanında bulundu. Ayrıca, bankaların da kripto varlık saklama hizmeti sunabileceği hatırlatıldı.

Bankaların Kripto Varlık Hizmetleri

Düzenlemelerin bir diğer önemli boyutu ise bankaların kripto varlık saklama hizmetlerine ilişkin. SPK’ye yapılan başvuruların ardından, bankaların bu alanda da hizmet sunabileceği görülüyor.

Bununla birlikte, kripto varlık hizmet sağlayıcılarının müşterilere ait nakitler için banka hesabı açma zorunluluğu getirildi. Düzenlemelere uyum sağlayan kuruluşların 30 Haziran’a kadar saklama altyapılarını güncellemeleri gerekiyor.

Yerel Borsalar ve Düzenlemeler

Tebliğlere göre, Türkiye’deki yerleşik kişilere hizmet sunacak kripto para borsaları belirli gerekliliklere tabi. Faaliyet izni için belirlenen sürelerin aşılmaması önem arz ediyor.

Ancak, düzenlemelerin kapsamının sadece yerel borsaları bağladığını ve yurt dışındaki hizmet sağlayıcıları için farklı kuralların geçerli olduğunu hatırlatmak önem taşıyor. Türkiye’deki yerleşik kişilerin yurt dışındaki hizmetlerden faydalanması ise düzenlemelerin dışında tutuluyor.

Related Posts

Resmen açıklandı: En düşük maaşlara yüzde 75 zam geldi

Kocaeli’nin Gebze ilçesindeki Unilever Besan Besin Sanayi fabrikasında Tek Gıda İş Gebze Şubesi ile işveren arasında 6 aydır devam eden toplu sözleşme görüşmeleri nihayet sonuçlandı. Yaplan anlaşamaya göre işçilerin maaşlarına yüzde 75 oranında zam …

Mahkeme kararı Martı’yı coşturdu: Büyük indirim yaptı

Bir süredir Taksiciler Esnaf Odası ile yargı mücadelesi veren Martı’ya İstanbul 7’nci İdare Mahkemesi’nden onay çıktı. Mahkeme Martı’nın e-ulaşım lisansı almasına onay verdi. Böylece Martı TAG hizmeti, yasal zeminde faaliyet göstermeye devam edecek …

Asgari ücrete ara zam şart

Yanıbaşımızda İsrail ile İran arasında ABD’nin de katıldığı bir hava savaşı yaşandı. Ateşkes ancak 12 gün sonra sağlanabildi. Savaşın yeniden başlama riski tümüyle ortadan kalkmış değil. İç siyasette ise CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı ve İstanbul …

Asgari ücrete zam teklifi TBMM’de: AKP-MHP’den ret!

Temmuz ayının yaklaşmasıyla birlikte asgari ücrete ara zam yapılması TBMM gündemine girdi. İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta asgari ücretin güncellenmesine ilişkin araştırma önergesi verdi. Asgari ücretin yaygın bir ücret olduğu düşünülerek …

1 yılda 700 bin ton ürettiler: Toprağa ekmeyince 12 ay sattılar

İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) katma değeri yüksek tarımsal ürünlerin yaygınlaştırılması amacıyla başlattığı “Altın Tohumlar” projesinde çilek üretimini konuştu. Toplantıda konuşan uzmanlar, çilekte katma değer ve ihracat için teknolojik üretim ve …

Sonunda Avrupa’da bir birinciliğimiz oldu! Ama ‘keşke olmasaydı’ diyeceksiniz

Avrupa İstatistik Ofisi’nin (Eurostat) 2024 yılına ilişkin gelir ve yaşam koşulları verilerine göre Türkiye yoksullukta Avrupa’da zirveye yerleşti.