Google Play Store’daki uygulama sayısı yarıya düştü: Bu düşüşün sebebi ne?

Google Play Store’da Bulunan Uygulama Sayısı Büyük Oranda Azaldı

Üçüncü taraf Android uygulama mağazaları bulunsa da, Google Play Store uygulamalar için bir numaralı adres ve bir Android telefona sahip olan herkes, bunu biliyor. Ancak Android sahipleri, Google Play Store’da bulunan Android uygulamalarının sayısının son 18 ayda büyük ölçüde düştüğünün muhtemelen farkında değil.

Bir analize göre, Google Play Store’daki uygulama sayısı 2024’ün başından bu yana %47 oranında azaldı. 2024’ün başında Google Play Store dünya çapında 3,4 milyon uygulamaya ev sahipliği yapıyordu. Ancak şimdi, Nisan 2025’te yaklaşık 1,8 milyon uygulamaya ev sahipliği yapıyor. Bu, kısa bir süre içinde hızlı bir düşüş anlamına geliyor.

Uygulama sayısındaki düşüşün sebepleri

Google, Play Store’u temizlemek ve kaliteyi artırmak için çaba harcıyor. Temmuz 2024’te Android uygulamaları için asgari kalite gereksinimlerini yükselteceğini duyurmuştu. Ayrıca, yeni politikalar da uygulamaya konuldu.

  • Genişletilmiş doğrulama standartları seti
  • Uygulamaları test etmek için yeni geliştirici hesaplarının zorunlu hale getirilmesi
  • Uygulamaların yayınlanmadan önce incelemek için daha fazla zaman ayrılması

Yüzeysel olarak Android sahipleri, seçilebilecek daha az Android uygulaması olduğu için mağdur hissedebilir. Ancak şimdi market, çöp uygulamalardan temizlendiği için geriye kalanlar daha yüksek kalitede uygulamalar sunuyor. Ayrıca, spam ve dolandırıcı uygulamalardan arındırılmış olması güvenliği artırıyor. Bu durum, Google’ın kullanıcıları koruma amacına uygun bir adım olarak görülebilir.

Related Posts

Bilim dünyası alarmda, Dünya’nın dönüş hızında anormallik var: 9 Temmuz 2025, tarihin en kısa günü oldu

9 Temmuz 2025, bilim dünyasını şaşkına çevirdi. Dünya’nın dönüş süresi ortalamadan 1,6 milisaniye daha kısa olacak. Peki bu ne anlama geliyor? Dünya neden daha hızlı dönüyor? Bilim insanlarının açıklamalarıyla en kısa günün sırları haberimizde.

Bilim insanları cevapladı: ‘Şeytan Kulesi’ gerçekten taşlaşmış dev bir ağaç mı?

Wyoming’deki ünlü doğal oluşum Şeytan Kulesi’nin taşlaşmış bir ağaç olduğu yönündeki iddialar sosyal medyada gündem oldu. Ancak bilim insanlarına göre bu iddia, jeolojik verilerle çelişiyor. Şeytan Kulesi’nin kökenine dair gerçekler haberimizde.

Kuzey Tunçelli üst üste 3’üncü kez Avrupa gençler şampiyonu

Milli sporcu Kuzey Tunçelli, Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonası erkekler 1500 metre serbest kategorisinde altın madalya kazandı.

OPPO’dan akıllı telefonlara yapay zeka devrimi

OPPO, Breeno isimli yapay zekâ asistanına entegre ettiği “derin yürütme” özelliğiyle dikkat çekiyor. Bu sistem, kullanıcıların yalnızca tek bir cümle yazarak profesyonel raporlar oluşturmasına olanak tanıyor. Şirketin geliştirdiği AndesGPT ve ColorOS …

Kuantum bilgisayarlar evlere mi geliyor? İşin uzmanları anlattı

Kuantum hesaplama, bilim dünyasının uzun süredir hayalini kurduğu bir teknoloji olarak, karmaşık problemleri çözme potansiyeliyle dikkat çekti. Bu alanda çığır açan bir adım atarak ilk kuantum bilgi işlem çipi Ocelot’u tanıttı. Kuantum hata düzeltme …

Tarihin en büyük veri sızıntısı! Hesaplarınız tehlikede olabilir!

Eğer 23 Mayıs’ta 184 milyon kullanıcıya ait giriş bilgilerinin sızdırıldığını haberi sizi endişelendirdiyse, şimdi sıkı durun: Araştırmacılar, bugüne kadarki en büyük veri ihlalini doğruladı. Tam 16 milyar şifre ve kullanıcı adı açığa çıktı.